Kırıkkale'nin mücavir alanı genişledi

Kırıkkale

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale'nin merkez mücavir alanının genişlediğini açıkladı. Yeni yasa ile Yahşihan İlçesinden bazı kısım topraklar, Kırıkkale Merkeze bağlandı.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

İçişleri Bakanlığının sınır tespit ve idari bağlılığın değiştirilmesine ilişkin kararları, Resmi Gazetede yayımlandığını açıklayan Kolat, “Yahşihan Belediyesi sınırları içinde yer alan Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın bulunduğu alan ve Çalılıöz Mahallesi Deve Bağırtan Mevkii altı ve Yenimahalle Mezarlığı üst kısmı tamamı Kırıkkale’ye bağlandı.”dedi.

DERE KAPANDI

Daha önceden Yahşihan Belediyesi ile Kırıkkale Belediyesinin sınırın Otogarın altından geçen dere olduğunu açıklayan Kolat, “Derenin kapanması ile birlikte sınır ortadan kalktı. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı’na müracaat ettik. Şimdiki sınır Kırıkkale-Kayseri Karayolu oldu.” diye konuştu.

SORUNLAR YAŞANIYORDU

Yüksek İhtisas Hastanesi ve o ada üzerinde bulunan kamu binalarının tamamının daha önce Yahşihan Belediyesi sınırları içinde olduğunu açıklayan Kolat, “Burada bazı zorluklar yaşanıyordu. Hastaneye gelen minibüslerde dahi bu sorun vardı. Kırıkkale’ye bağlanması ile birlikte bu sorunlar tamamen sona erdi.” şeklinde konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü